Postavitev gradiva

Naša šolska knjižnica učencem ponuja več kot 13.000 enot knjižničnega gradiva, ki je v prostem pristopu in postavljeno ločeno od gradiva za strokovne delavce šole. Knjižnično gradivo za učence imamo razdeljeno na knjižno (leposlovno in strokovno) ter neknjižno gradivo. Znotraj postavitve so enote leposlovnega in strokovnega gradiva urejene po abecednem vrstnem redu avtorja oziroma naslova.
Leposlovno gradivo je postavljeno po starostnih stopnjah C (Cicibani, 1. – 3. razred), P (Pionirji, 4. – 6. razred), M (Mladinci, 7. – 9. razred) in L (Ljudsko slovstvo). Znotraj posamezne starostne stopnje sta proza in poezija postavljeni ločeno.
Za C stopnjo imamo ločeno postavljene kartonke (C – kartonke) in slikanice z velikimi tiskanimi črkami (C – velike tiskane črke). Poleg tega so na posebni omari postavljene tudi bolj priljubljene zbirke (Anica, Čarovnica Lili, Čarovnica Winnie, Grozni Gašper, Čudežna bolha Megi, Čarobna hišica na drevesu, Brina Brihta, Umazani Berti, Lov na pošasti …).
Tudi na P stopnji imamo posebej postavljene bolj brane zbirke (Pasji mož, Kapitan Gatnik, Harry Potter, Pet prijateljev, Kurja polt, Hektor, Skrivnih sedem …) in stripe.
Strokovno gradivo je postavljeno po prilagojenem klasifikacijskem sistemu UDK. Knjige za angleško, nemško in špansko bralno značko so ločene od ostalega gradiva in učencem na voljo za izposojo. Poleg tega imamo v zadnjem delu knjižnice tudi zbirko leposlovnih in strokovnih knjig v tujih jezikih (angleščina, nemščina, francoščina, srbohrvaščina …).
V knjižnici lahko učenci uživajo v branju serijskih publikacij in si pri različnih nalogah pomagajo s čitalniškim gradivom, ki ni na voljo za izposojo. Naročeni smo na revije: Ciciban, PIL, Moj planet, Življenje in tehnika, Tim, Gea, National Geographic Slovenija, Prostočasnik, Unikat, Lovec … Neknjižno gradivo (multimedijske zgoščenke, namizne igre …) uporabljamo le v knjižnici ali pri pouku. Učenci lahko v knjižnici dostopajo tudi do računalnika, zgolj v izobraževalne in raziskovalne namene. Knjižne novosti in aktualne knjige za različna tekmovanja so za učence postavljene na točno določenem mestu.

 

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost