V četrtek se nas je vreme usmililo in smo lahko dokončali mnogoboj, tekmo med skupinami. Zvečer smo pripravili nahrbtnike za dvodnevni pohod na Grintavec.

V petek zjutraj je nočni dež ponehal in podali smo se po mokri poti do Cojzove koče na Kokrškem sedlu. Po dolgem počitku smo se vse tri skupine odpravile proti vrhu, ki smo ga osvojili prav vsi udeleženci in to brez težav. 

Čestitke Zoji in Arnetu z naše šole, ki sta prvič stala na najvišjem vrhu Kamniško – Savinjskih Alp!!!

Pri sestopu smo se ohladili tudi s kepanjem na snežišču, nato pa kmalu prispeli do koče, kjer nas je čakala večerja in postelje.
Danes zjutraj smo se zbudili v jutro brez oblačka. Ker smo vrh že osvojili, smo samo še sestopili v dolino in tabor. Tam so se najpogumnejši odločili za skok v ledeno mrzlo Kamniško Bistrico, ostali pa se postavili v vrsto za tuš.
Sedaj smo vsi v pričakovanju zaključnega večera, ki je najzabavnejši del tabora. Novi udeleženci bodo s krstom sprejeti v planinsko družino, simpatije, ki so se ustvarile tekom tabora, bodo ovenčane na porokah, razglašeni pa bodo tudi zmagovalci vseh iger in tekmovanja za najlepše pospravljeni šotor. Na koncu sledi še kraja bakle, igra, ki se jo večkratni udeleženci tabora, najbolj veselijo.
Jutri bomo pospravili tabor in se odpravili
domov, a nove dogodivščine in poznanstva bodo za vedno ostala v spominu.
(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost