Na OŠ Nove Fužine je na voljo brezplačni dostop za učence in učitelje do paketa spletnih storitev in programske opreme Office 365, ki je namenjen komunikacij in sodelovanju. Učencem in učiteljem so odslej na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB,
  • orodja za hkratno delo na dokumentih,
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo.

Kaj je Office 365?
Office 365 je paket storitev, ki vključuje digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikih in 5 mobilnih napravah.
Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Navodila za 1 . prijavo
Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/) in se prijaviti s prijavnimi podatki AAI. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Nove Fužine. Ob prijavi se kreira uporabniški račun.

Nadaljnje delo v Office-u 365
Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://www.office.com/) oz. če v iskalnik vpišete Office 365.
Morebitna potrditvena sporočila oz. obvestila prejmejo učenci na aktiven šolski arnes – email: ime.priimek@osnf.si (učenci so liste s prijavnimi podatki prejeli v šoli)

Prenehanje dostopa do storitve Office 365
Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na OŠ Nove Fužine (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na OŠ Nove Fužine). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.

OŠ Nove Fužine NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!

 

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost